Από την Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου, όλοι αθλητές των αγωνιστικών τμημάτων μας συμμετείχαν σε camp προετοιμασίας ενόψει της νέας αγωνιστικής χρονιάς με τον κύριο Χρήστο Παπαροδόπουλο. Κάτι που γίνεται για πρώτη φορά σε ομάδα του νησιού μας, στην προσπάθεια μας να αυξήσουμε τις εμπειρίες καθώς και το κίνητρο των παιδιών για αθλητισμό.

Η αρχή έγινε την Τρίτη με την παρουσίαση στους γονείς και τον απολογισμό της προηγούμενης περιόδου καθώς και τους στόχους και τον προγραμματισμό της ομάδας για τη νέα χρονιά.

Την Πέμπτη το πρόγραμμα περιελάμβανε 4 ώρες προπόνησης, 1 ώρα με ασκήσεις ευλυγισίας και ιδιοδεκτικότητας και 1 ώρα στο στάδιο όπου είχαμε ζέσταμα και τεστ 100μ ταχύτητας για όλους αθλητές. Στη συνέχεια στην πισίνα το αντικείμενό μας ήτανε πρόσθιο και πεταλούδα και όλες οι στροφές και εκκινήσεις.

Την Παρασκευή το πρόγραμμα ξεκίνησε πάλι με 1 ώρα ασκήσεις ευλυγισίας και ενδυνάμωσης. Την 2η ώρα είχαμε τεστ αντοχής καθώς όλοι αθλητές τρέξανε για 13 λεπτά όσο περισσότερο μπορούσαν και στη συνέχεια στην πισίνα το πρόγραμμα είχε αερόβια προπόνηση 5.8 χιλιομέτρων.

Το Σάββατο το πρωί όλοι αθλητές ήταν από τις 10 έως τις 6 το απόγευμα στις εγκαταστάσεις του κολλεγίου Ρόδο και το πρόγραμμα περιελάμβανε πρωινή προπόνηση 2 ώρες στην πισίνα, ενημέρωση και διάλεξη για την διατροφή, μεσημεριανό γεύμα με υγιεινές επιλογές του Soul kitchen, 2 ώρες ανάλυσης τεχνικής με βίντεο και στο τέλος 1 ώρα ασκήσεις επίπλευσης και σκυτάλες μεταξύ των αθλητών.

Το πρόγραμμα του camp ολοκληρώθηκε την Κυριακή στην παραλία Τραγανού με open water κολύμπι 1χλμ για τα μεγαλύτερα παιδιά και 500μ για τα μικρότερα καθώς και ασκήσεις ναυαγοσωστικής ώστε όλοι αθλητές του τμήματος να γνωρίζουν τις απαραίτητες πρώτες βοήθειες

Να ευχαριστήσουμε όλους τους αθλητές και τους γονείς για την συμμετοχή τους σε αυτό το camp που ολοκληρώνει το κλείσιμο της αγωνιστικής χρονιάς 2021.

Από σήμερα που ξεκινάνε την νέα αθλητική χρόνια και το χειμερινό μας πρόγραμμα ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά Καλή σχολική χρονιά με ένα γεμάτο αθλητικό πρόγραμμα.