ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΜΑΔΑΣ

Οι πιγκουίνοι κολυμβητική ακαδημία Ρόδο έκανε τα πρώτα της βήματα το 2015 στο κολλέγιο Ρόδου όπου εδρεύει έως και σήμερα. Ανήκει στην κολυμβητική ομοσπονδία από το 2016 όπου ξεκίνησε να παίρνει μέρος και σε αγώνες. Η κινητήριος δύναμη είναι η αγάπη για τα αθλήματα της πισίνας και όχι μόνο και σκοπός είναι να την μεταφέρουμε σωστά σε όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά του νησιού μας. Στόχος της ομάδας μας είναι ο άνθρωπος και πως θα μπορέσουμε να αναπτύξουμε ισχυρούς χαρακτήρες και δυναμικές προσωπικότητες για το αύριο.

ΣΤΟΧΟΙ ΟΜΑΔΑΣ

Να παρέχει μια ενασχόληση στους νέους της Ρόδου με αθλήματα και με δραστηριότητες οι οποίες αναπτύσσουν τις πνευματικές και σωματικές τους ικανότητες, κρατώντας τα παιδιά σε ένα υγιή τρόπο ζωής

Να παρέχει ευκαιρίες για υγιή κοινωνική , συναισθηματική και εκπαιδευτική ανάπτυξη και να ενθαρρύνει τη συμμετοχή των συνομηλίκων και της οικογένειας.

Να προωθήσει την ανάπτυξη υψηλής αυτοεκτίμησης και να βοηθήσει στην καλλιέργεια θετικών εικόνων για τον εαυτό του.

ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΤΟΧΟΙ

Να δημιουργήσει ένα περιβάλλον στο οποίο η επιθυμία για αυτοβελτίωση και επίτευξη στόχων παρακινεί το άτομο να αναπτύξει πλήρως τις φυσικές του ικανότητες και να βοηθήσει τους άλλους να κάνουν το ίδιο.

Να παρέχει ευκαιρίες για να μάθει τις αξίες της σκληρής δουλειάς, της αφοσίωσης, της αυτοπειθαρχίας και της επιμονής.

Να προωθήσει το ιδανικό της ειλικρίνειας, της ακεραιότητας, της καλής αθλητικής συμπεριφοράς και της πίστης στην ομάδα.

Να παρέχει ποιοτική διδασκαλία, εκπαίδευση και ανταγωνισμό σε όλα τα επίπεδα

οι προπονητεσ μασ

Ιωάννης Αρναούτης

Επιστημονικός Συνεργάτης Διαιτολογίας & Διατροφής