Οι πυρκαγιές που πλήττουν όλο και πιο έντονα τη χώρα μας κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών δεν έχουν αφήσει κανέναν ασυγκίνητο. Μάλλον όμως δεν μας έχουν ταράξει αρκετά.

Η περιβαλλοντική συνείδηση θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μια πολύ θεωρητική και αόριστη έννοια που δεν έχριζε μεγάλης σημασίας. Ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, συνετή χρήση του νερού, προστασία της θάλασσας, και πολλά άλλα, είναι ζητήματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Τη σημερινή μέρα όμως, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο εκείνο όπου είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να εφαρμόζουμε οι ίδιοι πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να διοχετεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας του πως να είναι σύμμαχοί του. Καθίσταται πλέον ανάγκη να βοηθήσουμε τη νέα γενιά να αντιληφθεί τη σημασία της προστασίας του περιβάλλοντος, ώστε να γίνει δεύτερη φύση τους.

Τι καλύτερο από μια βόλτα στη πόλη μας να συνδυαστεί με μια οικογενειακή, οικολογική δραστηριότητα. Το ραντεβού μας ήταν στα πάρκινγκ του Βιρτζίνια στην Καλλιθέα. Φορέσαμε όλοι τα γάντια μας και ξεκινήσαμε άλλοτε με αργό ρυθμό καθώς υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη να ψάχνουμε για πεταμένα απορρίματα και άλλοτε με πιο γρήγορο ρυθμό τρέχοντας στα πιο καθαρά σημεία. Ο προορισμός του πρώτου plogging για την ομάδα των Πιγκουίνων ήταν οι πηγές Καλλιθεας.

Μέσα από τέτοιες ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά μας διαμορφώνουν κριτική σκέψη, ειδικά όταν συνοδεύουμε την εκάστοτε δραστηριότητα περνώντας ευχάριστα με τους φίλους μας. Η γενικότερη επαφή με τη φύση, ωφελεί τα παιδιά μας σε πολλά επίπεδα: Τους προκαλεί το ενδιαφέρον, τα ευαισθητοποιεί και τους μαθαίνει τα σέβονται τα αγαθά που η ίδια μας χαρίζει.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην οικογένεια των Πιγκουίνων και στους μεγάλους πρωταγωνιστές της σημερινής μας δράσης που δεν είναι άλλοι από τους αθλητές μας και τους γονείς τους. Φυσικά η δράση μας έκλεισε στο φυσικό μας στοιχείο την θάλασσα όπου είχαμε την ευκαιρία να ξεκουραστούμε και να χαλαρώσουμε όλοι μαζί.