Μια νέα τάση λανσάρουν οι Πιγκουίνοι στις 21/08. Μια πολύ διαδεδομένη μέθοδος που κάνουν αρκετοί σύλλογοι στο εξωτερικό θα αρχίσει και από τους Πιγκουίνους στην Ρόδο. Η νέα τάση στην άσκηση ονομάζεται «plogging» και κάνει καλό στο περιβάλλον.

Ξεκίνησε από τη Σουηδία, συνδυάζει άθληση και προστασία του περιβάλλοντος και έχει μεγάλη απήχηση σε χώρες του εξωτερικού. Το «plogging» είναι μια σουηδική λέξη, η οποία σε ελεύθερη μετάφραση προκύπτει από τον συνδυασμό του «μαζεύω» και του «τρέχω» και περιγράφει μια νέα δραστηριότητα, που έχει γίνει μόδα, και περιλαμβάνει το να μαζεύουμε σκουπίδια ενώ κάνουμε jogging.

Το μόνο που χρειάζεται είναι διάθεση για άθληση, παρατηρητικότητα και ευαισθησία, καθώς το «plogging» συνδυάζει το τερπνόν μετά του ωφελίμου- καλή φυσική κατάσταση και προστασία του περιβάλλοντος. Αυτό που καλείστε ουσιαστικά να κάνετε είναι στη διάρκεια του τρεξίματος ή του βάδην σας, να μαζεύετε όσα σκουπίδια βρίσκετε, διαχωρίζοντας όσα προορίζονται για ανακύκλωση.

Είναι επίκαιρο λόγο των δύσκολων ημερών που πέρασε όλη η χώρα με πολλές φωτιές να καίνε μεγάλες δασικές εκτάσεις. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι ευθύνη όλων μας. Η νέες γενιές πρέπει να είναι πιο ευαισθητοποιημένες και εμείς οφείλουμε να τους δώσουμε το ερέθισμα.

Σας περιμένουμε όλους το Σάββατο 21/08 στις 17:00 στην Καλλιθέα στο σημείο που στρίβουμε για το ξενοδοχείο Eden Roc να ξεκινήσουμε με πορεία της Πηγές Καλλιθέας. Μετά το τέλος του plogging θα περάσουμε όμορφα μικροί μεγάλοι. Οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε τις νέες γενιές να είναι πιο ενεργές και πιο κοντά στο περιβάλλον .

#wecare
# we are penguins