Μια νέα συνεργασία ανακοίνωσε η ομάδα των Πιγκουίνων Ρόδου, καλωσορίζοντας στην επιστημονική του ομάδα τον Ιωάννη Αρναούτη MSc, PhD. Ο κ. Αρναούτης είναι διδάκτωρ & επιστημονικός συνεργάτης του Τμήματος Επιστήμης Διαιτολογίας - Διατροφής Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Αθηνών καθώς και υπεύθυνος Εργομετρικού-Διατροφολογικού Κέντρου Bioiatriki+.

Μεγαλώνει η ομάδα μας και είμαστε πολύ χαρούμενοι που ξεκινάμε αυτή την συνεργασία. Για εμάς, το σημαντικότερο αγαθό είναι η υγεία μας καθώς και των ανθρώπων που αγαπάμε. Αυτήν προστατεύουμε μέσα από την συμμετοχή μας στα προγράμματα της ομάδας μας. Ο Σύλλογός μας πιστός στο όραμά του να προάγει τον Αθλητισμό και την υγιεινή ζωή των αθλητών του μέσα από την νέα συνεργασία προάγει τη σωστή διαιτητική αγωγή η οποία σε συνδυασμό πάντα με τη σωστή προπονητική διαδικασία συμβάλλει:

• Στη μεγιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης,
• Στην αύξηση της αντοχής έτσι ώστε να μπορεί ο αθλητής να ανταπεξέλθει στις αγωνιστικές του και άλλες υποχρεώσεις,
• Στη βελτίωση της ετοιμότητας και της εγρήγορσης του αθλητή,
• Στην καλύτερη απόκριση στον όγκο της προπόνησης
• Στην προφύλαξη από τυχόν κακώσεις κατά τη διάρκεια της άσκησης,
• Στη γρηγορότερη αποκατάσταση και επούλωση τυχόν τραυματισμών και πάνω από όλα στην βελτίωση της Υγείας των Αθλητών!

Βιογραφικό Δρ. Ιωάννη Αρναούτη

Ο Ιωάννης Αρναούτης είναι διδάσκων και μετα-Διδακτορικός συνεργάτης του Τμήματος Διαιτολογίας-Διατροφής στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο και επιστημονικός υπεύθυνος του Εργομετρικού-Διατροφολογικού κέντρου του Ομίλου Βιοιατρικής.
Απέκτησε το βασικό του πτυχίο από το Τμήμα Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου και συνέχισε τις σπουδές του ολοκληρώνοντας το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών και την απόκτηση του Διδακτορικού του τίτλου από το Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο στην κατεύθυνση της Αθλητικής Διατροφής.
Έχει να επιδείξει πολυετές διδακτικό έργο, σημαντικό αριθμό δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά με κριτές και πολυάριθμες παρουσιάσεις ως προσκεκλημένος ομιλητής σε διεθνή συνέδρια. Τέλος, έχει συνεργαστεί με πληθώρα αθλητικών επαγγελματικών συλλόγων, καθώς και με αθλητές που έχουν συμμετάσχει σε Ολυμπιακούς αγώνες.

Πλαίσιο Συνεργασίας

Στα πλαίσια της συνεργασίας με τον Σύλλογό μας ο Διατροφολόγος σταδιακά (με έμφαση στα αγωνιστικά και προαγωνιστικα τμήματα της κολύμβησης ):
• θα διενεργήσει σωματομετρικές μετρήσεις και μετρήσεις βασικού μεταβολισμού κάθε τρίμηνο
• θα παρέχει ένα γενικό πλάνο διατροφής για όλη την ομάδα
• θα συστήσει εξατομικευμένα διαιτολόγια και βασικές αρχές διατροφής
• θα πραγματοποιήσει ενημερώσεις γονέων 1 κάθε μήνα μέσω webex
• θα υπάρχει η δυνατότητα για εξατομικευμένο πλάνο διατροφής για τους αθλητές που το επιθυμούν με προνομιακή τιμή.

Είμαστε σίγουροι ότι η νέα αυτή συνεργασία θα μας βοηθήσει ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας!