Με την μεγαλύτερη παρουσία που είχε ποτέ η ομάδα μας σε θερινό πρωτάθλημα θα συμμετάσχει στην 2η φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης. 4 αθλητές για την επόμενη φάση, 8 όρια σε αγωνίσματα, 2 προκρίσεις με θέσεις και 30/37 ρεκόρ είναι ο απολογισμός της 1ης φάσης του πρωταθλήματος. Είμαστε πολύ περήφανοι για τα αποτελέσματα και για την μεγάλη βελτίωση που έχουν καταφέρει οι αθλητές μας την φετινή χρόνια .
 
Για την ομάδα μας ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους: ο ΜΠΙΛΙΑΣ ΘΑΡΡΕΝΟΣ που κατάφερε να πιάσει τόσο το όριο στα 50μ πεταλούδα με χρόνο 29.48 - να θυμίσουμε ότι στο χειμερινό πρωτάθλημα είχε κολυμπήσει 32.17 - , ο ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ που στα 200μ ύπτιο κατάφερε να κάνει χρόνο 2:28.76 από 2:45.09 τον χειμώνα όπως επίσης και η ΜΟΓΛΑΛΗ ΙΟΛΗ  με 3 όρια και ο ΣΤΑΥΡΙΑΝΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ με 3 όρια.
 
Όλοι οι αθλητές μας που συμμετείχαν έκαναν εξαιρετική προσπάθεια με μεγάλη βελτίωση στα αγωνίσματα τους, με πολλά ατομικά ρεκόρ και πλασαρίσματα πολύ κοντά στις θέσεις που οδηγούν στην επόμενη φάση. Φυσικά να αναφέρουμε ότι είχαμε και 2 αθλητές που κάνανε το ντεμπούτο τους σε αγώνες κολύμβησης με σπουδαία αποτελέσματα.
 
Η διοίκηση της ομάδας θέλει να συγχαρεί όλους τους αθλητές για τα πολύ καλά αποτελέσματα και τις επιδόσεις τους, δείγμα της πολύ καλής δουλειάς που γίνεται στο σωματείο μας όλα αυτά τα χρόνια. Σίγουρα ένα μεγάλο μήνυμα για την κολύμβηση της Ρόδου που δείχνει ότι με την συστηματική δουλειά μπορούμε να βρισκόμαστε αντάξια στο υψηλό επίπεδο της κολύμβησης στην Ελλάδα.