Καλούμε όλα τα μέλη μας να γίνουν εθελοντές και να συμμετάσχουν στην δεντροφύτευση που θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου και ώρα 11:30.

Τα δέντρα μπορούν να είναι ισχυροί σύμμαχοι στον αγώνα κατά της παγκόσμιας υπερθέρμανσης, επειδή μπορούν να παγιδεύσουν το διοξέιδιο του άνθρακα και να το κλειδώσουν. Τα δέντρα είναι μεγαλειώδη και δυνατά στοιχεία της φύσης. Δεν είναι μόνο είναι εντυπωσιακά, αλλά μας δίνουν ξυλεία για οικοδόμηση, οξυγόνο για αναπνοή και αποτελούν οικότοπο για την άγρια ζωή.

Η περιβαλλοντική συνείδηση θεωρούνταν μέχρι πρόσφατα μια πολύ θεωρητική και αόριστη έννοια που δεν έχρηζε μεγάλης σημασίας. Ανακύκλωση, εξοικονόμηση ενέργειας, συνετή χρήση του νερού, προστασία της θάλασσας, και πολλά άλλα είναι ζητήματα για τα οποία οι προηγούμενες γενιές είχαν το άλλοθι της άγνοιας. Τη σημερινή μέρα όμως, βρισκόμαστε πλέον στο σημείο εκείνο όπου είναι υποχρέωσή μας όχι μόνο να εφαρμόζουμε οι ίδιοι πρακτικές που συνεισφέρουν στην προστασία του περιβάλλοντος, αλλά και να διοχετεύσουμε τη γνώση στα παιδιά μας του πως να είναι σύμμαχοι του.

Μέσα από τέτοιες ομαδικές δραστηριότητες, τα παιδιά μας διαμορφώνουν κριτική σκέψη, ειδικά όταν συνοδεύουμε την εκάστοτε δραστηριότητα παίρνοντας ευχάριστα με τους φίλους μας. Η γενικότερη επαφή με τη φύση, ωφελεί τα παιδιά μας σε πολλά επίπεδα: Τους προκαλεί το ενδιαφέρον, τα ευαισθητοποιεί, και τους μαθαίνει να σέβονται τα αγαθά που η ίδια μας χαρίζει.

Σκοπός μας είναι να βοηθήσουμε τα παιδιά να αντιληφθούν τις αξίες που η φύση έχει δημιουργήσει και να τις περάσουν στο αθλητισμό ώστε μα κατανοήσουν πιο σημαντικά θεμέλια που πρέπει να βάλουν στην προσωπική τους ανάπτυξη τόσο στο άθλημα που αγαπούν όσο και στην ζωή τους. Θελουμε όλα τα παιδιά να μας προσκομίσουν τις ιδέες και τις προτάσεις τους σχετικά με δεντροφύτευση και τον αθλητισμό!

Το ραντεβού μας είναι στα Ιταλικά κτήρια στην Ελεούσα στις 11:20 ώστε από εκεί να φύγουμε όλοι μαζί για το τόπο της δεντροφύτευσης. Για όσους επιθυμούν μετά την ολοκλήρωση της θα πάμε για φαγητό και να ολοκληρώσουμε ευχάριστα την δημιουργικής μας Κυριακή.