Η μεγαλύτερη επιτυχία ανδρικής  ομάδας υδατοσφαίρισης στο νησί μας δεν μπορεί να έχει συνέχεια. Είμαστε στην δυσάρεστη  θέση να αποσύρουμε την συμμετοχή μας από τη τελική φάση του πρωταθλήματος της Γ´ Εθνικής και από την διεκδίκηση ανόδου.

Χωρίς καμία οικονομική στήριξη και με δεδομένο ότι η διεξαγωγή του πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη, η ομάδα μας δεν θα καταφέρει να ολοκληρώσει την μεγάλη προσπάθεια της.

Στην εποχή που το εθνικό μας άθλημα είναι αυτό της υδατοσφαίρισης και γνωρίζει τεράστια ανάπτυξη σε όλη την χώρα, στην Ρόδο ακόμα κάποια πράγματα φαντάζουν δύσκολα.

Οι δυσκολίες στην ανάπτυξη ενός ομαδικού αθλήματος σε μια περιοχή χωρίς παράδοση στον ναυταθλητισμό είναι τεράστιες. Το γεγονός επιβεβαιώνεται και από το ότι εν έτει 2022 δεν υπάρχει Δημοτικό Κολυμβητήριο.   

Η ομάδα θα συνεχίσει την προσπάθεια για ανάπτυξη όλων των αθλημάτων, με βασικό στόχο τα μικρά παιδιά από την Ρόδο να νιώθουν ότι μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα σε αυτά παίρνοντας τις ευκαιρίες που έχουν οι αθλητές και στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Σίγουρα δεν είναι στην φύση του  αθλητή να αποσύρεται η να μην τελειώνει την προσπάθεια του, αυτό όμως μας γεμίζει περισσότερο πείσμα

να συνεχίσουμε την προσπάθεια που κάνουμε τα τελευταία χρόνια.