Το αμφιθέατρο του Κολλεγίου Ρόδου φιλοξένησε σήμερα στις 10 το πρωί το σεμινάριο αθλητικής διατροφής από την ομάδα των Πιγκουίνων Ρόδου.

Σχεδόν δυο ώρες ακούσαμε, μάθαμε και λύσαμε πολλές απορίες για το κομμάτι της διατροφής από τον συνεργάτη της ομάδας μας κ. Αρναούτη Γιάννη M.Sc, Ph.D., Διδάκτωρ Τμήματος Διαιτολογίας & Διατροφής, Επιστημονικός Συνεργάτης Χαροκοπείου Πανεπιστημίου.

Η διατροφή είναι ένα βασικός παράγοντας που επηρεάζει την αθλητική μας απόδοση , την προπόνηση μας , την αποκατάσταση από αυτήν αλλά και την καθημερινότητα μας στο σχολείο.

Η βάση για την μεγιστοποίηση της απόδοσης μας είναι μια ισορροπημένη διατροφή . Οι σωστές επιλογές καθημερινά θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίζουμε τις απαιτήσεις της προπόνησης με μεγαλύτερη άνεση και με καλύτερα αποτελέσματα.

Το πιο σημαντικό και αυτό όμως που θελουμε να καταφέρουμε από το παιδαγωγικό μας πρόγραμμα είναι οι αθλητές μας και φυσικά η οικογένεια που παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην επιλογή των διατροφικών μας συνηθειών να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, και να μπορούν μέσω αυτών να πετύχουνε τους στόχους τους.

Ένας αθλητής που γνωρίζει γιατί κάνει κάτι έχει πιθανότητες να πετύχει περισσότερα από ένα που εκτελεί ένα πολύ καλό πλάνο. Στο τέλος της μέρας όλοι οι αθλητές μας κάνανε σωματομετρήσεις

Μαθαίνουμε
Ακούμε
Συνεργαζόμαστε
Γινόμαστε καλύτεροι
#wearepenguins