Μετά την Αθήνα και την Κρήτη, σειρά έχει η Κάλυμνος όπου η ομάδα μας θα δώσει δυναμικό παρόν με 35 αθλητές και αθλήτριες από τα τμήματα της προαγωνιστικής και της αγωνιστικής μας.

Οι αγώνες με ονομασία Δωδεκανησιακή  Διασυλλογική  Διημερίδα  Κολύμβησης, θα έχουν για πρώτη φορά επίσημο χαρακτήρα και διοργανώνονται από τον ΠΡΩΤΕΑ ΚΑΛΥΜΝΟΥ και την Κολυμβητική Ομοσπονδία υπό την αιγίδα του Δήμου Καλύμνου.

Στους αγώνες θα συμμετέχουν τόσο σωματεία από την Ρόδο όσο και από την Κω και την Κάλυμνο . Στηρίζοντας και συμμετέχοντας σε όλους τους αγώνες που γίνονται στην περιοχή μας, η κολυμβητική μας ακαδημία θα έχει την μεγαλύτερη συμμετοχή από τις ομάδες της Ρόδου. Ο αριθμός αυτός δείχνει την μεγάλη διείσδυση παιδιών από τα τμήματα εκμάθησης σε αυτά που συμμετέχουν και έχουν δελτίο στην ομοσπονδία μας, με σκοπό την ανάπτυξη του αθλήματος.

Η επιλογή συμμετοχής των παιδιών στα τμήματα της προαγωνιστικής και αγωνιστικής γίνεται από τα ίδια και τους γονείς τους. Στόχος μας η απόκτηση εμπειριών και η ατομική βελτίωση όλων των αθλητών.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές που θα συμμετέχουν στους αγώνες και ελπίζουμε ανάλογες προσπάθειες να δούμε και στο νησί μας με την βοήθεια του Δήμου και της Περιφέρειας.!!

Την αποστολή θα συνοδεύσουν οι προπονητές της ομάδας: κ. Κάτρη Κατερίνα, κ. Λαγός Γεώργιος και κ. Παληκαράς Επαμεινώνδας.